|
Ovacık Yaylası Doğa Yürüyüşü
Tarih: 27 Kasım 2011
Faaliyet hakkında: Aydın Temsilciliğimizin rehberliğinde gerçekleşecek faaliyete katılanları Ovacık Yaylasının meşelik ve kestanelikler içinden geçen yollarında harika bir doğa yürüyüşü bekliyor. Faaliyet Aydın ilimizin Sultanhisar Belediyesi sınırlarındaki Ovacık Yaylasında gerçekleşecek. Sabah kahvaltısını Malgaç Emir Köyünde hep beraber yapacağız. Faaliyet sonrasında ise Malgaç Mustafa Köyünde sıcak çaylarımızı içip sobada kestane keyfi yapacağız.
Görülecek yerler hakkında: Ovacık Yaylası, Malgaç Emir Köyü, Malgaç Mustafa Köyü.
http://www.sultanhisar.bel.tr/?type=Sayfa&mid=1&smid=105
Rota hakkında: Rahat patikalarda ve stabilize yollarda orta zorlukta bir rota. Doğa yürüyüşü Malgaç Emir Köyünde başlayıp Ovacık Yaylasında sona erecek.
Yürüyüş mesafesi ve süresi: Toplam 13 km. civarındaki rotayı yaklaşık 4 saatte yürümeyi planlıyoruz. Uzunluk ve süre değişkenlik gösterebilir.
Hava durumu: Parçalı bulutlu ve yağmursuz olması tahmin ediliyor. Rüzgâr batıdan esecek. Sıcaklık yaklaşık 16 derece olacak. Yürümek için ideal bir hava.
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=SULTANHISAR
Katılım koşulları: Üye veya misafir herkes katılabilir. Tek yapmanız gereken duyuruyu eksiksiz okumak ve yer tükenmeden önce bizimle iletişim kurup isim yazdırmak.
Uyarılar: Rehber gerekli hallerde faaliyette değişiklik yapabilir.
Katılım ücreti: Üye 20 TL Misafir 25 TL
Gerekli malzemeler: Daha rahat bir yürüyüş için ayak bileğinizi kavrayan sert tabanlı bir ayakkabı tercih etmenizi, ayakkabınız yetersiz ise ayak zedelenmelerine karsı çift çorap giymenizi, baton bulundurmanızı, mevsim koşullarına uygun (bere, eldiven, yedek çorap, polar mont, yağmurluk tozluk) giyinmenizi tavsiye ederiz. Yanınızda getirdiğiniz bütün eşyalarınızı içine alacak büyüklükte (orta boy) bir sırt çantası isinizi görecektir. Çantanızda kişisel eşyalarınız haricince fener ya da kafa lambası, düdük, 2 litreye yakin su, günlük yiyecekleriniz ve yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak isin fındık, kuru uzum, kuru kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz. Eksik malzemeleriniz olması normal, bu konuda bizimle iletişime geçerseniz olanaklar dâhilinde destek oluruz.
Hareket yeri ve araç güzergâhı: Saat 07.00’da Selçuk Şubeden hareket edecek olan aracımız Ortaklar, Germencik, İncirliova, Aydın, Sultanhisar güzergâhını izleyerek yol üzerindeki katılımcıları da toplayarak kahvaltı yapacağımız Malgaç Emir Köyüne ulaşacak.
Başvuru ve iletişim için:
İsim: Özgür Aydoğan
Adres: Atatürk mh. St Jean cd. No:1 Selçuk – İzmir (St Jean yokuşu - ABC Poliklinik üstü)
Tel: +90 0542 584 53 87
E-posta: selcukzirve@hotmail.com
Facebook grup: http://www.facebook.com/groups/25687304585/
Twitter: https://twitter.com/#!/ZirveSelcuk
Web site: http://www.zirvedagcilik.net
Mailgrup: zirvedak@yahoogroups.com (Üye olmak için zirvedak-subscribe@yahoogroups.com adresine boş bir mail atmak yeterlidir)
|